Sergio Perez bekent schuld: “Crash tijdens kwalificatie was mijn fout”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

0Tijdens het tweede kwalificatiegedeelte zagen we plots Sergio Perez met zijn Red Bull F1-bolide de TecPro-barriers ingaan. De Mexicaan slaagde er niet meer in om verder te rijden en zo zat zijn kwalificatie er dus vroegtijdig op.

“Ik slaagde erin om de F1-bolide in achteruit te plaatsen maar mijn voorvleugel zat vast onder de TecPro,” blikt Perez terug op zijn crash. “Het was mijn fout. Het spijt me voor het team. Ik heb hen jammer genoeg teleurgesteld.”

“Het wordt nadenken hoe ik de race ga aanpakken. Hopelijk slaag ik erin om de verloren plaatsen goed te maken en behaal ik heel wat punten.”

Perez ging op ietwat vreemde wijze rechtdoor in de bocht maar volgens de Mexicaan was er niets mis met zijn wagen en was het gewoon zijn eigen fout.

“Ik had voordien een lockup in bocht 10, ik had daardoor een flat-spot op de banden en dat zorgde er waarschijnlijk voor dat ze iets minder goed presteerden. Vervolgens had ik overstuur in de derde bocht en werd ik een passagier van zodra ik op de rem ging,” aldus Perez die net van regenbanden naar intermediates was overgeschakeld.

“Het kan tricky en moeilijk zijn maar het was gewoon een fout die ik zelf maakte.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print