Charles Leclerc waarschuwt: “Er zijn weinig toevalligheden in de F1”

Ferrari
Ferrari

Na de overwinning tijdens zijn thuisrace in Monaco werd Charles Leclerc geconfronteerd met enkele teleurstellende en moeilijke raceweekends. Volgens Leclerc heeft Ferrari werk te verrichten, te beginnen komend weekend in Silverstone.

“Er zijn erg weinig toevalligheden in de Formule 1, zeker wanneer het twee weekends op rij is, dus we zullen het moeten bekijken en analyseren,” blikt Leclerc terug op de voorbije races. “Het klopt dat ons pakket met updates de verwachtte load heeft gebracht, dat zien we in de data. Er zijn andere beperkingen die we moeten bekijken en proberen te verhelpen.”

“Na Monaco had ik niet verwacht om deze drie resultaten te behalen. Het was zeer, zeer moeilijk voor het team. Er is veel werk te doen.”

Toch is Leclerc ook positief want volgens hem heeft Ferrari op de Red Bull Ring erg veel data verzameld die Ferrari kan gebruiken om het pakket met updates te verfijnen voor de race in Silverstone.

“Naast de podiumplaats van Carlos die ons veel punten bezorgde voor het constructeurskampioenschap was het enige andere positief aspect van het weekend dat we veel verschillende afstellingen hebben kunnen uittesten en veel data hebben verzameld voor het team, wat zeer belangrijk zal zijn voor de komende races.”