Charles Leclerc was bang: “Ik had Deze overwinning echt nodig”

Ferrari
Ferrari

Het was bibberen tot aan de finish maar uiteindelijk slaagde Charles Leclerc erin om voor het eerst sinds de GP van Australië in april erin om een race te winnen. Het was een overwinning die Leclerc naar eigen zeggen absoluut nodig had.

Charles Leclerc slaagde er tijdens de GP van Oostenrijk meermaals in om Max Verstappen in te halen. Vervolgens leek Leclerc vlot op weg naar de overwinning maar toen teamgenoot Carlos Sainz moest opgeven leek ook het noodlot bij Leclerc te gaan toeslaan.

De Monegask deed over de boordradio meermaals zijn beklag over een probleem met zijn gaspedaal dat niet goed leek te functioneren. We kregen een spannend slot waarin Leclerc uiteindelijk toch wist te zegevieren, al was het dus bibberen tot aan de finish.

“Het einde van de race was ongelooflijk moeilijk,” vertelde Leclerc tijdens de interviews na afloop. “Ik had een probleem met het gaspedaal, tegen lage snelheid kwam het vast te zitten tegen 20 à 30 procent.”

“Het begon vreemd genoeg op ongeveer hetzelfde moment als de opgave van Sainz en dan speelt er vanalles door je hoofd.”

“Ik wist dat het geen probleem met de motor was, het was immers echt het gaspedaal dat vreemd aanvoelde. Eerst aan het begin en vervolgens aan het einde leek het niet terug te gaan naar nul, uiteindelijk haalde ik gelukkig het einde van de race.”

Na afloop van de race schreeuwde Leclerc dan ook zijn blijdschap uit over de boordradio: “Ik was bang, ik was echt bang!”

“Het was erg tricky maar we slaagden erin om het vol te houden tot het einde, ik ben zo enorm blij.”

“Ik had deze overwinning echt nodig. De voorbije vijf races waren zo enorm zwaar voor mij maar ook voor het team.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print