Lastig gevallen Hamilton-fan werd opgevangen in garage Mercedes F1 team

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dit weekend doken er klachten op over grensoverschrijdend gedrag tijdens de GP van Oostenrijk. Mercedes nodigde een slachtoffer uit voor een bezoekje aan de garage.

Mercedes nodigde een vrouw uit in hun garage nadat ze het slachtoffer was geworden van grensoverschrijdend gedrag tijdens het raceweekend in Oostenrijk. Ze verklaarde dat fans haar jurk naar boven hadden gedaan omdat ze een Hamilton-fan was en daarom geen respect verdiende.

“We hebben gehoord dat dit gebeurt was en dat kan helemaal niet,” aldus Toto Wolff tegenover ‘RaceFans.’ “Dit moet stoppen.”

“Als je een F1-fan bent, welke rijder of team dan ook, kan je geen racist zijn of homofoob want dan pas je gewoon niet in de Formule1 en dan ben je niet gewenst.”

Dat is een duidelijke boodschap die de Mercedes-teambaas verkondigt maar hij voegt eraan toe dat we niet alle F1-fans over dezelfde kam mogen scheren.

“Aan de andere kant moeten we voorzichtig zijn,” gaat Wolff verder. “Het is niet omdat er een paar domoren zijn die niet begrijpen hoe de wereld van vandaag in elkaar zit dat we de andere 99,9% procent van de fans moeten veroordelen.” 

“Er gaan altijd van die idioten rondlopen. Ik hoop dat we een goede show kunnen opzetten voor de rest en dat die idioten thuis kunnen blijven.” 

Sebastian Vettel liet weten dat hij het verschrikkelijk vond dat er zulke dingen gebeuren maar hij vindt het goed dat het naar buiten komt. 

“Wie deze mensen ook mogen zijn, ze moeten beschaamd zijn en levenslang verbod krijgen om naar races te komen,” aldus de viervoudige wereldkampioen. 

Hij pleit voor nultolerantie. “Als er mensen zijn die een glas te veel drinken en zich amuseren is dat oké maar het kan nooit zulk gedrag rechtvaardigen.”

 “We racen als één, dus de fans maken daar deel van uit”, voegde hij eraan toe.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print