Christian Horner: “Als Sergio Perez goed presteert dan mag hij blijven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich uitgesproken over de toekomstige line-up van het Red Bull F1 team. Daarbij vooral een boodschap voor Sergio Perez: Als hij goed presteert dan mag hij blijven.

De voorbije maanden werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Sergio Perez. De Mexciaan zette een erg teleurstellende reeks prestaties neer tijdens de kwalificaties. Zijn achterstand in het kampioenschap groeide pijlsnel van 14 punten naar 125 punten aan de zomerpauze. Vlak voor die pauze presteerde Perez iets beter maar ook in België slaagde hij er niet in om te winnen, dit ondanks het feit dat Verstappen van op P6 aan de race moest beginnen.

Er werd vooral gespeculeerd of Red Bull het contract met Sergio Perez niet vroegtijdig zou ontbinden of hem volgend jaar al bij Red Bull zou vervangen door een andere rijder. Teambaas Christian Horner heeft nu toch een vorm van steun uitgesproken. Meer zelfs, indien Sergio Perez goed weet te presteren dan mag hij waarschijnlijk zelfs ook in 2025 voor het team racen.

“We hebben een contract met Perez,” vertelde Horner tegenover ‘Speedcafe’. “We zijn blij met Checo, hij zal volgend jaar onze rijder zijn. Maar voor ons is het altijd goed geweest om AlphaTauri, en daarvoor Toro Rosso, te hebben zodat we rijders met het potentieel voor Red Bull Racing kunnen trainen.”

“Dat is waarom we Nyck de Vries aan de kant gezet hebben, ik had niet het gevoel dat hij een Red Bull-kandidaat was. Dan moet je je afvragen of het zin heeft om door te gaan.”

Wat 2025 betreft krijgt ook Sergio Perez nu een perspectief, als hij goed presteert dan mag hij ook in 2025 de teamgenoot van Max Verstappen zijn.

“Ik denk dat het goed is om voor 2025 enkele opties te hebben,” aldus Horner. “Ik bedoel, Max heeft een contract tot 2028. Checo heeft een contract tot volgend jaar.”

“Indien Checo presteert, dan behouden we Checo. Indien hij dat niet doet, voor welke reden dan ook, dan zijn we niet beperkt tot de AlphaTauri-rijders.”

“Er zijn immers ongelooflijk veel rijders in de pitlane die maar al te graag in de Red Bull F1-bolide willen rijden.”