Ferrari reageert: “F1-titel 2008 aan Felipe Massa geven zou vreemd zijn”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zou het erg vreemd zijn mocht de FIA, 15 jaar na datum, de wereldtitel van 2008 alsnog aan Felipe Massa geven.

De voorbije weken liet Felipe Massa verstaan dat hij naar aanleiding van uitspraken van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone juridische stappen wil ondernemen om alsnog rechtvaardigheid te doen geschieden wat betreft de wereldtitel van het F1-seizoen 2008. Alles draait uiteraard rond het veelbesproken ‘crashgate-schandaal’ waarbij Nelson Piquet Jr. doelbewust crashte en zo niet alleen de uitslag van de race maar ook die van de titelstrijd beïnvloedde. Ecclestone liet verstaan dat hij en FIA-baas Max Mosley wisten wat Renault had gedaan maar dat ze erover zwegen om de sport niet in diskrediet te brengen.

Massa wil op zijn minst financieel gecompenseerd worden omdat F1-baas Bernie Ecclestone en de FIA destijds wisten dat er regels overtreden waren en ze hadden de GP van Singapore uit het kampioenschap moeten schrappen. Tegelijkertijd wordt er door de fans en heel wat insiders uit de Formule 1 stevig gediscussieerd of Felipe Massa alsnog de wereldtitel van 2008 moet krijgen.

Frederic Vasseur, de teambaas van Ferrari, werd in een call voorafgaand aan de GP van Nederland, gevraagd wat hij van heel de zaak vond en of Massa de titel moest krijgen. Vasseur hield zich grotendeels op de vlakte en probeerde voorzichtig te reageren op de vraag.

“Zoals je je kan inbeelden wil ik niet echt veel commentaar hierop geven,” aldus Vasseur. “Ik heb een goede relatie met al de stakeholders en het is tricky.”

“De omstandigheden waren zeker en vast buitengewoon maar over het algemeen, en niet over Felipe, proberen we samen met de FIA het resultaat van een race te weten tegen de zwart-wit geblokte vlag.”

“Ik wil niet veel commentaar geven maar het zou zeker en vast vreemd zijn.”

“Ik ben niet echt een grote fan om het resultaat van een race 15 minuten later te veranderen, laat staan 15 jaar later,” besloot Vasseur.