Woede bij taxichauffeurs neemt toe: Acties dreigen ‘Dutch GP’ hard te treffen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Enkele dagen gelden raakte bekend dat taxichauffeurs uit de regio Haarlem ermee dreigden om actie te voeren tijdens de GP van Nederland. Nadat nieuwe informatie bekend raakte lijkt de actiebereidheid nog groter te zijn geworden en eventuele acties nog heviger.

Alles draait het al dan niet verkrijgen van toegangsbewijzen om in Zandvoort met de taxi passagiers te mogen vervoeren. Heel wat taxichauffeurs, vooral uit de regio Haarlem, zijn niet te spreken over het beperkt aantal toegangsbewijzen dat is toegekend. De gemeente Zandvoort liet verstaan dat er geen extra toegangsbewijzen zijn toegekend omdat de voorbije jaren taxichauffeurs op illegale wijze alsnog aan toegangsbewijzen zijn geraakt.

Minstens zo’n 150 taxichauffeurs zouden actie willen voeren op de toegangswegen naar en van het circuit in Zandvoort. De actiebereidheid zal volgens de Nederlandse ‘De Telegraaf’ nog groter zijn geworden nu blijkt dat verschillende chauffeurs van buiten Zandvoort alsnog een toegangsbewijs hebben gekregen.

Woordvoerders van de taxichauffeurs hebben al laten verstaan dat ze op de belangrijkste momenten van het raceweekend willen protesteren. Denk daarbij vooral aan zondag maar ook de vrijdag zou in overweging worden genomen. Vrijdag zou een ‘drukkingsmiddel’ kunnen zijn voor de rest van het raceweekend. Afwachten of het rondom Zandvoort inderdaad uitdraait op één grote verkeerschaos.