Robert Shwartzman vervangt Carlos Sainz tijdens eerste oefensessie in Zandvoort

Ferrari
Ferrari

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Nederland geeft Carlos Sainz zijn stuurtje over aan test- en reserverijder Robert Shwartzman. Shwartzman krijgt zo een unieke kans om extra F1-kilometers te maken.

Shwartzman is een Russisch-Israelische rijder en dat zorgde in het verleden al voor discussie, zeker gezien zijn Russische achtergrond. Bij Ferrari hebben ze echter besloten om Shwartzman komend weekend een nieuwe kans te geven om F1-kilometers te rijden. Iedere vaste rijder moet tijdens een F1-seizoen minstens tijdens één oefensessie zijn stuurtje aan een jong en minder ervaren rijder afstaan.

Opvallend is dat nog geen enkel team dit seizoen daaraan heeft voldaan. De eenvoudige reden daarvoor is dat de meeste teams pas tegen het einde van het seizoen hun vaste rijders een oefensessie op vrijdag laten opofferen. Ook vorig jaar kreeg Shwartzman de kans van Ferrari om in actie te komen.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur laat verstaan dat ze Carlos Sainz zelf hebben laten kiezen wanneer hij zijn stuurtje tijdens een oefensessie zou afstaan. De keuze van de Spanjaard viel uiteindelijk op Zandvoort.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner