Christian Horner: “Aston Martin heeft een grote stap vooruit gezet, Fernando Alonso lijkt zeer competitief”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin heeft met haar nieuwe F1-bolide, die een nieuwe concept voor de sidepods heeft waarin plots een ‘klif’ lijkt te zitten, een erg goede indruk gemaakt op Christian Horner. Horner is danig onder de indruk van de vooruitgang die Aston Martin met de AMR23 lijkt te hebben geboekt.

“Ik denk dat ze een grote stap vooruit hebben gezet,” vertelde de Red Bull-teambaas tegenover ‘F1TV’. “Het ziet er naar uit dat het concept van de wagen het team naar voor heeft gebracht en het ziet er naar uit dat ze niet al te ver verwijderd zijn.”

“Fernando Alonso in het bijzonder ziet er zeer competitief uit.”

Ondanks het vermoeden dat Aston Martin een serieuze stap vooruit lijkt te hebben gezet gaat Christian Horner er vanuit dat we ook komend seizoen dezelfde teams vooraan zullen zien strijden, al blijft het moeilijk om de krachtsverhoudingen te voorspellen, zelfs voor een ervaren teambaas zoals Horner.

“Het is erg moeilijk om te zeggen hoe de krachtsverhoudingen liggen,” aldus Horner. “Ferrari lijkt snel, het vormpeil van Mercedes is momenteel moeilijk in te schatten, houden ze iets achter de hand? Dat zullen we binnenkort zien.”