Helmut Marko: “Ferrari zal Red Bull op het rechte stuk kunnen verslaan”

Ferrari
Ferrari

Dr. Helmut Marko probeerde net als menig F1-insider, journalist en F1-fan de driedaagse F1-test in Bahrein te analyseren en daaruit conclusies te trekken. Marko werd naar eigen zeggen verrast door Ferrari en Mercedes.

Uiteraard hebben de F1-bolides tijdens zo’n F1-test al eens kinderziektes maar wat Marko opviel was dat het leek alsof Ferrari en Mercedes net als vorig jaar problemen ondervonden met het veelbesproken ‘porpoising’, iets dat een verrassing was voor de Red Bull-adviseur. Het probleem met porpoising lijkt ondanks diverse maatregelen vorig jaar tijdens het seizoen dus ook dit jaar nog niet helemaal verdwenen.

“Verrassend genoeg lijken beide teams opnieuw last te ondervinden van porpoising,” vertelde Marko tegenover het Oostenrijkse ‘OE24’. “Ze hebben het chassis wat zitten finetunen en nu lijkt het opnieuw beter te gaan maar reden ze met vol vermogen? Hoeveel brandstof zat er in de tank?”

Volgens Helmut Marko moet Red Bull vooral voor Ferrari op haar hoede zijn, de Italianen vormen volgens hem mogelijk een serieuze uitdaging, al verwacht hij wel dat Red Bull de bovenhand zal halen.

“Ze hebben het vermogen van de motor vergroot,” aldus Marko. “Op de rechte stukken zullen ze ons kunnen verslaan maar we zullen compenseren met het complete pakket.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print