FIA maakt inhalen tijdens GP van Bahrein iets moeilijker

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van Bahrein is bekendgemaakt dat een DRS-zone op het Bahrain International Circuit wordt ingekort. Daardoor zou het theoretisch gezien iets moeilijker worden om in te halen.

Jaarlijks worden de DRS-zones op de verschillende circuits op de F1-kalender geëvalueerd. Daarbij wordt bekeken of het aantal DRS-zones gewijzigd wordt en of er eventueel een verlenging of inkorting van de DRS-zone noodzakelijk is.

Voor de GP van Bahrein heeft de FIA beslist dat er op het Bahrain International Circuit opnieuw drie DRS-zones zullen zijn. De eerste DRS-zone begint opnieuw na de derde bocht terwijl de tweede DRS-zone bij het uitkomen van bocht 10 begint. Beide DRS-zones blijven identiek.

De langste DRS-zone, die op het rechte stuk langs start-finish, wordt echter ingekort. Het detectiepunt blijft hetzelfde, net voor bocht 14, maar het activatiepunt wordt zo’n 80 meter opgeschoven zodat de rijders later op het rechte stuk DRS kunnen activeren.

Ook tijdens de races in Jeddah, Melbourne, Bakoe en Miami zullen er dit seizoen wijzigingen aan de DRS-zones gebeuren. Zo zal er in Australië bijvoorbeeld een vierde DRS-zone bijkomen (Lees: “Vierde DRS-zone zal voor snelste Australische GP ooit zorgen”).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print