“Vierde DRS-zone zal voor snelste Australische GP ooit zorgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op het circuit van Albert Park zal tijdens de GP van Australië een vierde DRS-zone voorzien worden. Volgens Andrew Westacott zal dat voor de snelste race ooit in Australië zorgen.

Het Albert Park circuit onderging de voorbije jaren heel wat wijzigingen. Enkele bochten werden aangepast zodat een rondje sneller kan afgelegd worden en er tegelijkertijd ook meer inhaalmogelijkheden zijn. Met drie DRS-zones was het circuit op dat vlak al ruim bedeeld maar dit jaar zal er nog een vierde DRS-zone toegevoegd worden.

Vorig jaar was het gereviseerde circuit al zo’n 2,5 seconde sneller dan toen er voor de laatste keer in 2019 op werd geracet en de vierde DRS-zone zou dat dus nog sneller moeten maken.

“Ik heb positieve feedback gekregen van de FIA en de F1 dat er een vierde DRS-zone zal ingevoerd worden,” aldus Westacott tegenover de ‘Herald Sun’.

“Dat betekent dat de wagens sneller richting de elfde bocht gaan en dat betekent meteen ook dat ze sneller doorheen heel die sectie gaan met een lagere rondetijd tot gevolg.”

“Het zal de snelste race ooit in Melbourne zijn en dat is het resultaat van verschillende aspecten.”

“Er is de evolutie van de wagens tegenover vorig jaar, ze zijn uiteraard beter en er is de vierde DRS-zone waardoor de wagens sneller over het circuit zullen rijden.”

“Een hogere snelheid zal bij gevolg ook voor een snellere rondetijd zorgen en dat zorgt ervoor dat dit de snelste grand prix wat betreft gemiddelde snelheid in Melbourne zal zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print