“Als de problemen bij Mercedes blijven duren dan hebben ze een plan B klaarliggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Krijgt Mercedes dit jaar met de W14 haar problemen opgelost en kan het opnieuw vooraan meestrijden voor overwinningen? Mocht Mercedes met problemen geconfronteerd blijven dan zou er wel een zogenaamd ‘plan B’ zijn.

Vorig jaar werd Mercedes met serieuze problemen geconfronteerd, denk bijvoorbeeld maar aan ‘porpoising’. Ook de algemene performance zat niet goed. Er wordt gehoopt dat het dit jaar met de W14 beter zal gaan maar mocht Mercedes nog steeds ernstige problemen ervaren dan hebben ze volgens Sky Sports-reporter Ted Kravitz een plan B klaarliggen.

Mercedes baarde opzien met haar ‘zeropod-concept’ dat het vorig jaar introduceerde. Volgens sommigen lag daar de oorzaak van de mindere prestaties van Mercedes. Bij Mercedes zelf lieten ze echter verstaan dat het concept niet de grote oorzaak van het onderliggend probleem was.

Daarom houden ze bij Mercedes ook voor dit jaar vast aan het ‘zeropod-concept’ maar mochten de problemen structureel blijven aanhouden heeft Mercedes volgens Ted Kravitz dus een ‘plan B’ klaarliggen.

“Ze geven hun groots idee, wat vorig jaar faalde, nog een kans. Maar ik geloof dat ze reeds een ‘plan B’ hebben,” aldus Kravitz die meent dat Mercedes mogelijk zelfs halverwege het seizoen haar concept zou durven omgooien.

“Als het nodig is dan kunnen ze te midden van het seizoen naar een plan B omschakelen, zoals het concept bij Red Bull of Ferrari.”

Eerder waren er ook al berichten dat Mercedes tijdens haar shakedown met de W14 in Silverstone ernstige problemen had ondervonden. Afwachten dus wat de driedaagse test in Bahrein zal geven.