Alpine doet opmerkelijke onthulling over haar F1-bolide

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Bij het Alpine F1 team lijken ze erg veel vertrouwen te hebben in hun nieuwe A523 F1-bolide. Ze lijken met de A523 ook geen ‘gewichtsprobleem’ te ervaren, dit in tegenstelling tot de concurrentie.

Vorig F1-seizoen maar ook dit seizoen is er veel te doen rond het gewicht van de F1-bolides. Na een ongelooflijke gewichtstoename bij de F1-bolides de voorbije jaren tot 798 kg (Lees: zo evolueerde het gewicht van de F1-bolides doorheen de jaren) leek het verplicht minimumgewicht dit jaar voor het eerst in jaren te dalen en dit naar 796 kg. Uiteindelijk werd echter besloten om het minimumgewicht te houden op 798 kg.

Veel teams ondervinden problemen met het gewicht van hun F1-bolide in de buurt van de 798 kg te krijgen. Daardoor zien we bij veel voorgestelde F1-bolides heel wat ‘matte’ of zwarte delen in de livery, dit om verf en gewicht te besparen. Bij Alpine lijken ze echter weinig gewichtsproblemen te ondervinden want daar zouden ze tevreden geweest zijn met 796 kg als minimumgewicht.

“We zouden blij geweest zijn met een minimumgewicht van 796 kg,” vertelde Matt Harman, technisch directeur bij Alpine. “Maar het goede aspect is dat we nu het resterend gewicht zeer snel aan performance kunnen besteden. We hebben enkele ideeën, er zijn heel wat dingen die we met de wagen kunnen doen om dat extra gewicht te gebruiken.”

Vorig jaar ondervond Alpine wel problemen met het gewicht van haar F1-bolide maar doordat het nu blijkbaar onder het minimumgewicht zit kan het doorheen het seizoen het beschikbare extra gewicht gebruiken om nieuwe upgrades en extra onderdelen te introduceren.