Christian Horner: “Brutale dubbele DNF waarschijnlijk veroorzaakt door hetzelfde probleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de dubbele DNF van Red Bull waarschijnlijk te wijten aan hetzelfde probleem.

Het grootste deel van de race van Max Verstappen bestond eruit te jagen op de Ferrari van Charles Leclerc. Even was er weer wat hoop toen aan het einde van de race de safety car op de baan kwam maar toen kreeg de wereldkampioen af te rekenen met problemen aan de stuurinrichting van zijn RB18 en even later liet ook de batterij die het liet afweten.

Tot overmaat van ramp kreeg ook teamgenoot Sergio Perez af te rekenen met mechanische pech en op die manier verlaat Red Bull Bahrein met lege handen.

“Het is een brutaal einde van die race voor ons,” vertelde een teleurgestelde Horner aan Sky Sports.

“Wat leek op een behoorlijk aantal punten, verdampte in de laatste paar ronden.”

“We weten nog niet precies wat het is, of het een opvoerpomp is, of een collector of iets in die richting, maar we moeten ons erin verdiepen en precies begrijpen wat de oorzaak is.”

Tijdens een eerste analyse van de race besluit Christian Horner dat het waarschijnlijk dezelfde oorzaak is die Verstappen en Perez deed opgeven.

“Het is allemaal subjectief op dit moment, totdat we de auto’s uit elkaar hebben en precies begrijpen wat het probleem veroorzaakt,” voegde hij eraan toe.

“Ik vermoed dat het bij beide auto’s hetzelfde is, omdat het te dicht bij elkaar ligt en een te gelijkaardige fout is.”

Na de derde pitstop kreeg Max Verstappen af te rekenen met problemen aan de stuurinrichting van zijn Red Bull maar Horner denkt niet dat dat iets te maken heeft met zijn opgave.

“Het stuurprobleem ontstond toen de auto viel na de laatste stop,” zei hij. ” Ik denk dat er een spoorstang is verbogen, dus daarom was het van links naar rechts iets anders.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer