Christian Horner: “De reactie van Toto Wolff was ongezien, hij kookte over”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat de strijd die hij had met Toto Wolff in 2021 iets is wat in de F1 nog nooit vertoond is.

De strijd om de wereldtitel in 2021 was ongemeen spannend op de baan maar ook ernaast liepen de gemoederen hoog op bij momenten. Christian Horner en zijn tegenhanger bij Mercedes lagen meer dan eens in de clinch en dat ging meer dan eens gepaard met straffe taal.

Tijdens het raceweekend in Canada keek Horner tegenover het Britse dagblad ‘Telegraph’ terug op die periode.

“Om eerlijk te zijn heb ik altijd geprobeerd om trouw te blijven aan onze waarden en om zo goed mogelijk onze job te doen,” aldus Horner.

“Maar je kon zien dat het in de garage naast ons soms overkookte, wat er toen bij Toto Wolff gebeuren heb ik nog bij geen enkele andere tegenstander gezien.”

“Ik heb geracet tegen Ross Brawn, Stefano Domenicali, Ron Dennis, Flavio Briatore en zo’n reactie heb ik nog nooit gezien.”

Dit seizoen speelt de strijd in de voorste gelederen zich meer af met Ferrari en Horner laat weten dat hij een heel andere relatie heeft met de Scuderia.

“Het beperkt zich terug tot op de baan, wat gezond is,” voegde Horner toe. “Het is zoals het hoort te zijn.”

“Vorig jaar uitte het zich in een hoop politieke spelletjes buiten de baan en andere dingen op de achtergrond. Het is nu een stuk minder persoonlijk.”

Horner is voor Red Bull de belangrijkste man in de media en dat hoort er volgens hem allemaal bij. Hij geeft toe dat wat hij zegt soms bedoeld is de aandacht van het team af te leiden.

“Soms betekent het dat ik dingen op zo’n manier positioneer dat ik die druk bij hen wegneem”, merkte hij op. “Dat is wat ik als mijn rol zie.”

Horner laat ook nog weten dat hij sympathie heeft voor de aan de kant geschoven Michael Masi.

“Er is soms geen vervanger voor ervaring,” zei Horner.

“Michael was een ervaren kerel, en hij zat in een moeilijke positie omdat er zoveel gewicht op zijn schouders rustte.

“Met meer steun had het leven voor hem een stuk makkelijker kunnen zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print