Christian Horner: “Dit kan een keerpunt voor Verstappen zijn”

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat de goede prestatie in Canada voor Max Verstappen een keerpunt kan betekenen.


Na een moeilijk seizoensbegin, waarbij Max Verstappen betrokken raakte bij verschillende crashes en incidenten, kende de Nederlander in Canada een zeer sterk raceweekend. Verstappen kwalificeerde zich als derde en eindigde uiteindelijk ook als derde op het podium.

“Hij deed het geweldig,” vertelde Christian Horner tegenover de officiële F1-website. “Hij is zo’n uitzonderlijk talent.”

Horner hoopt dat de prestatie voor Verstappen een keerpunt betekent, niet alleen wat ‘pech’ betreft maar ook dat Verstappen extra maturiteit krijgt.

“Hopelijk zal hij vanaf nu meer geluk kennen. Hij heeft heel het weekend geweldig gepresteerd.”

Het weekend begon echter met een opmerkelijke uitspraak van Verstappen. De Nederlander zei immers tijdens de persconferentie dat hij wel eens een kopstoot zou kunnen uitdelen aan journalisten die maar vragen blijven stellen over de incidenten waarbij Verstappen betrokken was tijdens de eerste races van het seizoen.

“Je wil zoiets niet volledig doen verdwijnen, het maakt hem mee zo opwindend,” aldus Horner. “Hij had een ‘zuiver’ weekend Ik ben er zeker van dat het hem met het oog op de volgende races veel vertrouwen zal geven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen