Christian Horner: “Dit voelt veel beter dan vorig jaar maar volgende week kan alles volledig anders zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uiteraard zijn ze bij Red Bull zeer blij met de schitterende seizoensstart die het team in Bahrein kende. Teambaas Christian Horner is echter voorzichtig want hij weet hoe snel de dingen kunnen keren in de Formule 1.

“Tijdens de eerste race van het seizoen denk ik dat er altijd een element van zenuwachtigheid aan te pas komt, het is immers de eerste keer dat je met twee wagens op het circuit rijdt en er kunnen zoveel dingen fout gaan,” blikt Horner terug op het eerste raceweekend van het nieuwe F1-seizoen.

“Dit was dan ook een fenomenale prestatie van het volledige team in de fabriek om ons van bij de start van een competitieve wagen te voorzien.”

“We hebben ons wat meer op de race dan op de kwalificatie gefocust en dat heeft geloond.”

“We slaagden erin om op de zachtere bandencompound te rijden en toch niet te veel bandenslijtage te hebben, zeker tijdens het midden van de race. Dit was dan ook een erg goede grand prix voor ons.”

“Na vorig jaar, waarbij we nul punten behaalden en tegen een achterstand van 43 punten aankeken, is dit een mooi antwoord.”

Ondanks dat het seizoen dit jaar veel beter is begonnen voor Red Bull beseft Christian Horner als geen ander dat niets vanzelfsprekend is en dat er nog bijzonder veel kan gebeuren. Tot dusver werd er met de nieuwe wagens ook alleen nog maar op het Bahrain International Circuit gereden.

“Je weet het nooit,” aldus Horner. “Ik denk dat het probleem is dat we alleen nog maar data hebben van dit circuit, we nemen dan ook niets voor vanzelfsprekend.”

“We kennen echter zeker en vast een veel betere start dan vorig jaar en hebben erg veel punten behaald.”