Ferrari: “Grote achterstand op Red Bull werd veroorzaakt door afstelling van de wagen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur werd de grote achterstand van Ferrari in Bahrein veroorzaakt door de afstelling van de wagen en niet doordat Ferrari een ander concept heeft dan Red Bull of bijvoorbeeld ook Aston Martin.

Als de GP van Bahrein een voorbode is voor de rest van het F1-seizoen dan belooft dat weinig goeds voor de concurrentie. Zo werd Ferrari, dat beschouwd werd als de belangrijkste uitdager van Red Bull, op een wel erg grote achterstand gereden.

Volgens Frederic Vasseur werd die grote achterstand veroorzaakt door de afstelling van de wagen. Ferrari houdt ook vast aan haar specifiek concept met sidepods die helemaal anders zijn dan die van Red Bull en Aston Martin, daar waar Mercedes overweegt om haar sidepods en concept aan te passen. Bij Ferrari zijn ze ervan overtuigd dat de SF-23 een stuk beter kan gaan presteren door de afstelling van de wagen te verbeteren.

“Ik ben ervan overtuigd,” aldus Vasseur. “Ik heb nog nooit een wagen tijdens de kwalificatie een andere wagen zien evenaren en vervolgens compleet niet tijdens de race.”

“Dan heeft het te maken met de afstelling en enkele keuzes wat betreft de wagen. Dat heeft helemaal niets met het concept te maken. We moeten dan ook niet die richting uitgaan.”

“Om de situatie samen te vatten: ik zou zeggen dat we er op het vlak van de kwalificatiesnelheid zijn, we evenaren Red Bull, op zijn minst in Bahrein; Dat was positief.”

“Maar we moeten ook realistisch zijn. Als we onszelf willen verbeteren, dan moeten we een duidelijk beeld van de situatie hebben, de betrouwbaarheid bevindt zich nog niet op het gewenste niveau.”

“Wanneer je races wil winnen dan moet alles tijdens het weekend goed gaan en niet allerlei details die hier en daar fout gaan.”

Vasseur blijft ook bij zijn eerder standpunt dat het resultaat van de eerste race in Bahrein niet het volledige kampioenschap zou bepalen (Lees: Ferrari: “Het kampioenschap wordt niet in Bahrein gewonnen”).

“Het is nooit goed om tijdens de eerste race van het seizoen een opgave te hebben, ik had veel liever de race beëindigd, maar ik wil consistent blijven wat mijn opinie betreft,” aldus Vasseur. “Ik vertelde het team twee weken geleden voor de test dat het kampioenschap na de race in Bahrein niet voorbij zou zijn, het maakt niet uit wat het resultaat is.”

“Dat was juist voorafgaand aan de test en dat is het ook vandaag nog. Het team heeft in het verleden een andere situatie meegemaakt en het belangrijkste is dat we momenteel een duidelijk beeld hebben van de situatie, dat we zien waar het fout loopt, alles grondig analyseren en vervolgens sterk antwoorden.”