Christian Horner: “Ik heb vertrouwen in Sergio Perez, hij heeft de hulp van Max Verstappen niet nodig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal Sergio Perez geheel op eigen kracht tweede in het kampioenschap bij de rijders worden en heeft hij daarvoor de hulp van Max Verstappen niet nodig.

De voorbije maanden was er veel te doen rond de toekomst van Sergio Perez. De Mexicaan zijn positie binnen het Red Bull F1 team leek ter discussie te staan en volgens sommige geruchten moet Perez tweede in het kampioenschap worden om zijn toekomst in het team veilig te stellen. Teambaas Christian Horner liet echter al meermaals verstaan dat dit geen vereiste is voor Perez om in 2024 ook voor Red Bull te racen, al zou het uiteraard mooi zijn mocht Perez ook daadwerkelijk tweede in het kampioenschap worden.

Horner heeft er ook alle vertrouwen in dat Sergio Perez, die met nog twee raceweekends te gaan een voorsprong heeft van 32 punten op Lewis Hamilton, geheel op eigen kracht en zonder de hulp van Max Verstappen als tweede in het rijderskampioenschap zal eindigen.

“Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij de hulp van Max zal nodig hebben,” antwoordde Horner toon ‘Bloomberg’ hem vroeg of hij vindt dat Max Verstappen Sergio Perez moet helpen in de strijd voor de tweede plaats.

“Hij moet in Vegas gewoon voor of net achter Lewis Hamilton zien te eindigen om zeker te zijn van de tweede plaats in het kampioenschap.”

“We doen alsof deze laatste races een soort bekerfinale zijn, dat is onze aanpak de voorbije races steeds geweest sinds we in Qatar kampioen werden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023