Bernie Ecclestone haalt uit naar GP van Las Vegas: “Dit heeft niets met Formule 1 te maken!”

@F1LasVegas - Twitter
@F1LasVegas - Twitter

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is duidelijk niet iemand die uitkijkt naar de allereerste F1-race in Las Vegas sinds 1982.  Volgens Ecclestone heeft de race in de ‘Sin City’ niets te maken met waarvoor de Formule 1 staat.

In 1982 vond er voor de laatste keer een F1-race in Las Vegas plaats, toen stond de race gekend als de ‘Caesars Palace Grand Prix’. Dit jaar zullen de F1-bolides voorbij verschillende gekend hotels en casino’s scheuren en uiteraard ook over de legendarische ‘The Strip’. 

De Formule 1 organiseert en promoot zelf de race en creëerde een enorme hype rondom het event. De prijzen voor overnachtingen, randanimatie en uiteraard ook de tickets swingen de pan uit. F1-eigenaar Liberty Media probeert de Formule 1 met de GP van Las Vegas in Amerika nog populairder te maken.

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone, die de sport in Amerika nooit kon laten doorbreken en enkele jaren door Liberty Media aan de kant werd geschoven, is alvast geen fan van de GP van Las Vegas. Ecclestone is geen fan van alles wat er rondom de Amerikaanse F1-races plaatsvindt. Zo is er op de woensdag voorafgaand aan de GP van Las Vegas een ‘openingsceremonie’ en zullen ook de veelbesproken ‘rijdersintroducties’ terugkeren, iets waarop in Miami veel kritiek kwam.

“Ik kijk er niet echt naar uit,” aldus Ecclestone tegenover het Nederlandse ‘NOS’. “Waarom niet? Omdat het niets te maken heeft met Formule 1.”

Ecclestone is wel blij dat de Formule 1 als sport veel meer een wereldsport is geworden, iets dat de Formule 1 vooral aan hem te danken heeft maar de voorbije jaren nog verder is uitgebreid.

“Ik ben blij dat de sport verder rondom de wereld blijft uitbreiden. Ik ben degene die de Formule 1 buiten Europe heeft gebracht en naar de rest van de wereld,” aldus Ecclestone. “We zijn nu een wereldkampioenschap, geen Europees kampioenschap.”