Toto Wolff is het niet eens met Lewis Hamilton: “Mercedes gaat voluit om haar achterstand al voor 2026 goed te maken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft gereageerd op de voorspelling van Lewis Hamilton dat Red Bull zo’n enorm grote voorsprong heeft dat het ook de komende jaren zal blijven domineren. Volgens Wolff doen ze er bij Mercedes alles aan om die dominantie te doorbreken.

Het ziet er naar uit dat Lewis Hamilton voor het tweede seizoen op rij geen F1-race zal winnen. Meer zelfs, het ziet er naar uit dat Mercedes voor het eerst in jaren geen F1-race zal winnen. Red Bull domineert ondertussen op haast ongeziene wijze en dat deed Lewis Hamilton besluiten dat Red Bull nog jarenlang zal domineren.

Toto Wolff is het daar echter niet mee eens. Volgens de Mercedes-motorsportbaas stellen ze alles in het werk om zo snel mogelijk opnieuw helemaal vooraan mee te doen en willen ze bij Mercedes niet wachten op de ingrijpende reglementswijzigingen van 2026 om de achterstand op Red Bull goed te maken.

“We geven alles, we gaan voluit om deze tendens te doorbreken,” aldus Wolff tegenover ‘Bloomberg’. “We hebben vijf jaar van Ferrari-dominantie gehad, vervolgens domineerde Red Bull enkele jaren, vervolgens werden wij acht jaar op rij wereldkampioen,.”

“Nu is het de tweede constructeurstitel op rij voor Red Bull, de derde rijderstitel op rij met een erg goede rijder.”

“We gaan in onze fabriek en op het circuit voluit. We proberen met een wagen en uitvoering te komen die zo goed mogelijk is. In 2026 is er de volgende motorcyclus die begint maar al daarvoor moeten we deze situatie rechtzetten.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023