Christian Horner: “Max Verstappen benutte in Monza één van de zwakke punten van Carlos Sainz om te winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner voerden Red Bull en Ferrari tijdens de GP van Italië een strijd tot het uiterste. Daarbij gingen Max Verstappen en Carlos Sainz voluit en heeft Verstappen één van de zwakke punten bij Carlos Sainz benut om hem te passeren.

Gedurende veertien ronden slaagde Carlos Sainz erin om Max Verstappen af te houden maar uiteindelijk maakte Carlos Sainz dan toch een fout tijdens het aanremmen voor de chicane. Daardoor kon Verstappen langszij komen in de Curva Grande en Sainz passeren in de Della Roggia chicane.

Toen Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd werd of Verstappen een wat afwachtende houding had aangenomen liet Horner verstaan dat dit helemaal niet het geval was en dat er stevig werd gestreden.

“Wij gingen voluit, we waren ongelooflijk hard aan het pushen en ook de Ferrari’s waren hard aan het vechten, het was een serieus gevecht,” aldus Horner. “Max is zeer slim in zo’n situatie, hij was Carlos aan het pushen zodat één van zijn zwakke punten uitgebuit kon worden, hij moest veel van zijn banden vragen.”

Hij kwam enkele keren dichtbij in de eerste bocht en uiteindelijk slaagde hij erin om Sainz te passeren.”

Volgens Horner hebben Red Bull en Verstappen dankbaar gebruik kunnen maken van der erg warme temperaturen en het feit dat de Ferrari F1-bolide meer vergt van zijn banden.

“Ferrari was zeer, zeer snel op de rechte stukken en ik denk dat Max kon zien dat ze wat meer van hun achterbanden vroegen,” aldus Horner. “Dat maakte deel uit van onze strategie op het vlak van de afstelling die we kozen. We wisten dat de temperatuur wat hoger zou zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner