Frederic Vasseur: “Ik wou de fans bedanken door Leclerc en Sainz tegen elkaar te laten racen”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Italië mochten Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz het tegen elkaar opnemen. Volgens teambaas Frederic Vasseur was het een manier om de Tifosi te bedanken voor hun steun.

“Jongens, laat ons dit resultaat naar de finish brengen,” kregen de rijders te horen maar ze kregen ook te horen dat ze met elkaar mochten racen maar zonder grote risico’s te nemen.

“Mocht ik de posities bevroren hebben dan zou men mij dezelfde vraag gesteld hebben. Waarom heb je de posities bevroren?”

“Het is veel eenvoudiger om nadien commentaar te geven, maar ik denk dat dit de beste manier was om iedereen te bedanken, de steun van de Tifosi enzovoort. Ik zou me niet zo comfortabel gevoeld hebben om vijf ronden voor het einde van de race de posities vast te leggen.”

“Ik vertrouwen hen maar ik heb ook gezegd geen risico’s te nemen. Alles is relatief, geen risico is ook relatief. Het is een mening en ik ben redelijk trots op de beslissing en wat de rijders hebben gedaan.”

Vasseur laat er ook geen twijfel over bestaan dat hij uiteindelijk de beslissing nam, en dus niet de pitmuur, dat Leclerc en Sainz tegen elkaar mochten racen.

“Ik nam de uiteindelijke beslissing,” vertelde Vasseur. “Ik vertelde hen dat ze geen risico mochten nemen, ze mochten tegen elkaar racen maar geen risico nemen. En opnieuw, dat is relatief. Maar ik voelde me veel comfortabeler met deze situatie dan het vastleggen van de posities.”