Christian Horner: “Max Verstappen werd op weg naar de overwinning met twee problemen geconfronteerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner werd Max Verstappen op weg naar zijn overwinning in Imola met twee problemen geconfronteerd.

Al redelijk vroeg tijdens de race kreeg Max Verstappen een zwart-witte vlag voor het meermaals overtreden van de baanlimieten. Mocht Verstappen nogmaals de baanlimieten niet respecteren dan zou een tijdstraf volgen en die had hem ongetwijfeld de overwinning gekost.

Maar volgens teambaas Christian Horner werd Verstappen met nog een tweede groot probleem geconfronteerd waardoor hij Lando Norris zag naderen. Na afloop van de race had de Red Bull-teambaas dan ook niets dan lof voor Verstappen.

“Hij stond onder immense druk aangezien hij drie keer een overtreding voor het niet respecteren van de baanlimieten had en hij kon het zich niet veroorloven om nog een millimeter in de fout te gaan en dat te midden van al die druk,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het was geweldig, geweldig van Max om die druk te weerstaan want Lando kwam tegen het einde van de race snel aanzetten, maar het was een race voor ons met twee totaal verschillende helften.”

“Tijdens de eerste helft van de race waren we zeer sterk, we bouwden een voorsprong van zevenenhalf à acht seconden uit, maar vervolgens begon Lando ons tijdens de tweede racehelft snel in te halen.”

“We bouwden op de medium band een grote voorsprong uit maar vervolgens begonnen we halverwege de stint met de harde banden temperatuur in de banden te verliezen, wat er een zeer harde band van maakt.”

“Op de McLaren presteerde de band wat beter en zij profiteerden ervan tijdens de tweede helft van de race.”

Twee problemen die Max Verstappen volgens Christian Horner dus in de mate van het mogelijke zo goed mogelijk wist te managen, al had hij aan het einde van de race dus minder dan een seconde voorsprong op Lando Norris. Dat volstond echter voor Max Verstappen zijn 59ste F1-overwinning.