Christian Horner: “Niets in mij hoopt dat Ferrari beter zou presteren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is best tevreden met het huidige verloop van de titelstrijd dit seizoen. Horner hoopt vooral dat de titelstrijd niet zoals vorig seizoen tot de allerlaatste meters duurt.

“Er is geen grammetje in mij dat dit hoopt!” antwoordt Horner wanneer hem wordt gevraagd of er iets in hem hoopt dat Ferrari het beter zou doen en de titelstrijd daardoor intenser zou zijn. “Vorig jaar ging de strijd door tot aan de allerlaatste race, ik wil dat niet nog eens moeten doorstaan.”

Het ziet er inderdaad niet naar uit dat Christian Horner en Max Verstappen dit zullen moeten doorstaan want Verstappen heeft momenteel een erg ruime vorosprong van maar liefst 80 punten op Charles Leclerc. Desondanks verwacht Horner zich tijdens de tweede seizoenshelft aan een intense strijd.

“Ik denk dat het na de zomerpauze erg intens zal worden,” aldus de Red Bull-teambaas. “De triple-headers zijn altijd zeer hard en intens, ik denk dat iedereen het verdiende om tijdens de zomerpauze zijn batterijen op te laden. Daarna keert iedereen terug en gaat iedereen er erg hard voor, we zitten echt in het middelpunt van het kampioenschap.”