Jos Verstappen crasht tijdens Rally van Ieper: “Dit is balen, het ging lekker”

© Stijn Stroobants
© Stijn Stroobants

De vader van F1-piloot Max Verstappen rijdt sinds enige tijd in de rally. Dit weekend nam Jos Verstappen deel aan de WRC Rally van Ieper maar gisteren crashte Verstappen tijdens de tweede dag.

Het is nog maar de vijfde rally van Jos Verstappen maar tijdens de tweede dag stond hij op een verdienstelijke twintigste plaats. Redelijk goed, wetende dat de eerste tien piloten allemaal in veel snellere rallywagens reden.

Tijdens de eerste proef van het middagprogramma liep het echter mis voor Verstappen want met zijn Citroën C3 schoof hij van de baan en zat zijn dag erop.

“Het is balen, want we gingen lekker,” vertelt Jos Verstappen tegenover ‘Verstappen.com’. “Op die proef gebeurde eigenlijk niets bijzonders. Ik stuurde in, ik denk net te laat, waardoor we met de buitenste wielen net op het grind zaten en passagiers werden.”

“Toen was er niks meer aan te doen en gleden we zo weg, op lage snelheid een droge sloot in. Daarmee was het klaar en zat de dag erop. Dit is wel typisch het gevaar van Ieper, dat ons ook heeft geveld. Ik mis die ervaring nog.”

Verstappen was zeker niet de enige rijder die tijdens de Rally van Ieper in de fout ging. Op vrijdag en zaterdag kwam het tot enkele spectaculaire crashes (bekijk video’s).

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner