Christian Horner over Mercedes-achtervleugel: “Er zijn heel duidelijke bewijzen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt tegenover ‘Sky’ dat er heel erg duidelijke bewijzen zijn dat er wel degelijk iets aan de hand is met de achtervleugel van Mercedes.

Het gespreksonderwerp vandaag is de achtervleugel van Mercedes en of het kleinood al dan niet legaal is. Het zal u niet verbazen dat Red Bull-teambaas denkt dat er iets aan de hand is bij Mercedes, al wil hij dat ‘iets’ niet verder specificeren.

“Van het moment dat we het hier op de auto zien zullen we protesteren,” aldus Horner. “Maar het is moeilijk te zien op de camera.”

Horner doelt duidelijk op iets anders dan een flexibele achtervleugel want dat zou makkelijk te zien zijn op beeld. Dat maakt het waarschijnlijk ook zo moeilijk voor Red Bull om hun protest hard te maken.

Na de tweede oefensessie klonk Horner zekerder van zijn stuk. 

“Ze hebben een heel slimme oplossing gevonden voor hun achtervleugel en daar zijn heel erg duidelijke bewijzen voor. Nu luidt de vraag: ‘Is het legaal?’ Daar moet de FIA een antwoord op geven.”

Bij Mercedes weten ze alvast niet wat Horner bedoelt maar Andrew Shovlin laat optekenen dat ze zelf wel zullen beslissen welke vleugel ze gaan gebruiken. Ze hebben daar het advies van Red Bull niet voor nodig, aldus Shovlin die niet wilde bevestigen of ze dezelfde achtervleugel gebruiken als in Brazilië. 

“We gaan kijken welke vleugel hier het snelste is op onze auto en die zullen we dan ook gaan gebruiken, daarvoor hebben we geen advies nodig van andere teams,” aldus Shovlin tegenover ‘Sky.’

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print