Max Verstappen na P3 tijdens tweede oefensessie: “Het is een coole baan!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de twee oefensessies was het voor al de rijders voor de eerste keer kennismaken met het Losail International Circuit. Max Verstappen heeft alvast een goede eerste indruk van het circuit en vindt het leuk om erop te rijden.

“Het was de eerste keer hier ‘s avonds”, vertelde Max Verstappen na afloop van de tweede oefensessie en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het is belangrijk om te begrijpen hoe de auto reageert. Er zat redelijk wat verschil tussen de medium en de softs en daarom denk ik dat het op de softs niet geweldig ging, maar zoals ik al zei, het is de eerste keer hier en een hoop dingen die we nog moeten leren begrijpen.”

Op zaterdag wordt het dus belangrijk om de wagen nog beter af te stellen en het circuit nog iets beter te leren kennen.

“We moeten de baan nog een beetje leren kennen, maar het is een coole baan,” aldus Verstappen, die vervolgens het moeilijk vindt om te voorspellen hoe de rest van het raceweekend zal verlopen.

“Het is nog lastig te zeggen, met deze auto’s is het lastig om elkaar te volgen maar over één rondje zal het wel gaan. Of we voor de pole of de winst kunnen gaan is afwachten. Er zijn nog veel dingen waar we naar moeten kijken, omdat de baan nog zo nieuw is voor ons.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022