Juan Pablo Montoya: “Max Verstappen probeerde niet eens de bocht te halen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-rijder Juan Pablo Montoya vertelt bij Will Buxton op het Youtube-kanaal van ‘Motorsport’ dat hij denkt dat Max Verstappen nooit de intentie had om de bocht te nemen in zijn gevecht met Lewis Hamilton.

De Colombiaan denkt dat Max Verstappen vooral zijn plaats verdedigde met zijn eerste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap in het achterhoofd. Hij wist immers dat Hamilton voor hem zou moeten eindigen om zijn droom op een achtste wereldtitel levend te houden en het feit dat hij zo laat op de rem ging staan is voor Montoya het bewijs dat hij niet de intentie had om de bocht goed door te komen.

“Mijn eerlijke mening, de manier waarop ik denk dat Max het bekijkt is: als zij crashen wint hij punten,” zei Montoya. “Zolang Lewis niet voor hem eindigt, zit hij in een betere situatie voor het kampioenschap.”

“Lewis zat naast hem en passeerde hem in de remzone. Zo laat als hij remde was er geen mogelijkheid dat hij de bocht zou halen. Ik denk niet dat hij de intentie had om de bocht te halen.”

“Ik heb niets tegen Max. Ik mag Max en Red Bull eigenlijk heel graag, en ze hebben geweldig werk geleverd om de strijd met Mercedes aan te gaan. Maar ik denk dat ze verrast zijn over hoe goed Mercedes was.”

Montoya geeft aan dat hij dacht dat het incident zou onderzocht worden door de stewards maar hij vindt ook dat Verstappen alle recht had om zijn plaats te verdedigen en zijn vel duur te verkopen.

“Toen ik het deed, kreeg ik er problemen mee!” Zei Montoya. “Heeft Max er goed aan gedaan om dat te verdedigen? Ja. Max deed het juiste om de situatie en de positie te verdedigen.”

“Het was of duelleren of hem de race laten winnen, uiteindelijk won hij de race nog steeds. Maar was hij in een positie om zo ver te gaan in de remzone? Ik denk dat hij verwachtte dat Lewis zou insturen en in het ergste geval kan Lewis de race niet uitrijden en hij wel. Omdat Lewis aan de buitenkant zit. Dus Lewis had veel te verliezen.”

“Ik denk dat Lewis heel slim was om niet eens te proberen om in te draaien, want Max ging voor de crash. Het was een beetje een return move op Silverstone. Ja, het is een veel langzamere bocht, maar het precedent was een beetje hetzelfde. Hij miste de apex. Kijk hoe Lewis werd bekritiseerd voor zijn crash in Silverstone, een heel snelle bocht, omdat hij de apex miste. Max probeerde niet eens om de bocht te halen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner