Christian Horner: “Red Bull-dominantie kan in Silverstone gestopt worden”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat Mercedes tijdens het raceweekend in Groot-Brittannië alles op alles zal zetten om de kloof met Red Bull te dichten en de dominantie van Red Bull te doorbreken.

Al vijf races op rij wist Mercedes niet meer te zegevieren, het zorgde voor een cruciale ommekeer in de titelstrijd. Lewis Hamilton en Mercedes verloren immers de leiding in het kampioenschap en zijn nu op achtervolgen aangewezen.

Ondanks de dominante performance de voorbije races verwacht Red Bull-teambaas Christian Horner niet dat zijn team ook in Silverstone eenvoudigweg zal winnen.

“We hebben enkele dominante weekends achter de rug,” aldus Horner. “Ik besef echter dat we nu naar een circuit gaan waar Mercedes de voorbije zeven jaar bijzonder sterk presteerde.”

Mercedes slaagde erin om van de laatste negen F1-races op het circuit van Silverstone er zeven te winnen. Het zorgt ervoor dat Red Bull en Christian Horner op hun hoede zijn.

“De voorbije jaren was Mercedes hier overduidelijk bijzonder sterk en Lewis zal het voordeel van het thuispubliek genieten dus ik verwacht ons aan een enorme uitdaging,” blikt Horner vooruit naar komend raceweekend.

“Het zal fascinerend zijn om te zien of we onze goede performance en vormpeil ook naar de volgende race kunnen meenemen, wat toch ook een beetje onze tweede thuisrace is.”