Christian Horner: “Red Bull is goed gestart maar ondervindt nu een enorm nadeel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks de erg sterke, en zelfs dominante, seizoensstart met drie overwinningen tijdens de eerste drie races is teambaas Christian Horner op zijn hoede. Volgens Horner volgt de echte uitdaging voor Red Bull immers de komende maanden.

“Ik denk dat het voor ons erg moeilijk zal worden om onze wagen te ontwikkelen want wanneer je kijkt naar het percentage tijd dat we minder hebben in vergelijking met onze rivalen dan is dat enorm,” aldus Horner volgens de officiële F1-website.

“Het is echter wat het is. We moeten ons best doen en zien wat we ervan kunnen maken, meer efficiënt zijn, selectief zijn in wat we kiezen om te ontwikkelen en hoe we onze tijd besteden.”

Volgens Horner beperkt de uitdaging zich niet alleen tot de beperking wat betreft de tijd in de windtunnel, er heerst nu ook een andere ‘cultuur’ in de Formule 1.

“Er heeft de voorbije jaren een ingrijpende culturele wijziging plaatsgevonden. Het is een nieuwe uitdaging in de Formule 1, hoe je jouw middelen spendeert,” aldus Horner. “Vroeger was het een sprint en draaide alles rond het zo snel mogelijk ontwikkelen van je wagen en dat met eender welk budget.”

“Nu is het een kwestie van hoe en wanneer je jouw middelen inzet en gebruikt, er zijn bovendien ook enorm veel variabelen zoals schade door crashes en accidentele schade die een enorm effect kunnen hebben op je potentieel om dingen te ontwikkelen.”

“He gaat interessant worden om te zien hoe dat dit jaar verloopt.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print