Aston Martin verdedigt de FIA: “Ze hebben in Australië bewezen dat ze iets geleerd hebben uit de voorbije jaren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA kreeg tijdens en na afloop van de GP van Australië kritiek voor hoe het is omgegaan met de verschillende situaties tijdens de GP van Australië maar bij Aston Martin verdedigen ze de FIA.

De voorbije jaren kreeg de FIA meermaals kritiek voor het al dan niet gebruiken van herstarts of het beëindigen van een race met verschillende ronden achter de safety car. Vooral op de veelbesproken ‘regenrace’ tijdens de GP van België 2021 kwam er bakken kritiek maar ook rond de herstart van de race in Azerbeidzjan 2021 en het beëindigen van de GP van Italië 2022 achter de safety car was er veel te doen.

In Australië kregen we echter meermaals een rode vlag en de race werd uiteindelijk na een laatste ronde achter de safety car afgevlagd maar ondanks de felle kritiek die de FIA kreeg nemen ze het bij Aston Martin op voor ‘de scheidsrechter van de Formule 1’.

“Ze hebben geleerd van wat er de voorbije jaren is gebeurd en ze hebben de GP van Australië goed geleid,” aldus Andy Stevenson, de sportief directeur bij Aston Martin, op de website van het team. “Ze zijn de enigen die over al de informatie beschikten en daar moet iedereen even bij stilstaan.”

“Niemand van zij die het niet eens waren met de rode vlag beschikte over al de informatie over de toestand waarin de vangrails zich bevonden, wat er op het circuit gebeurde en waar de veiligheidsvoertuigen en de dokters zich bevonden. Niemand had die info, behalve de FIA. We moeten de FIA vertrouwen want zij hebben alle informatie.”

Volgens Stevenson zal de FIA echter nooit een discussie zoals deze kunnen winnen.

“Wanneer een race goed verloopt is het omdat al de anderen het goed deden en wanneer het fout gaat dan is het om de FIA in de fout gaat,” aldus Stevenson. “Ik leef mee met hen maar het is eigen aan het feit dat je de ‘sport ‘scheidsrechter’ bent. Ze namen hun verantwoordelijkheid en hebben het goed gedaan.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print