Hoofdredacteur ontslagen na ‘interview’ met Michael Schumacher

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij het Duitse tijdschrift ‘Die Aktuelle’ is na het omstreden ‘interview’ met Michael Schumacher de hoofdredacteur ontslagen.

De voorbije week ontstond er veel commotie nadat ‘Die Aktuelle’ een ‘interview’ met Michael Schumacher had gepubliceerd. Pas aan het einde van het bewuste artikel wordt er verduidelijkt dat het een ‘nepinterview’ is dat met behulp van artificiële intelligentie is gegenereerd.

De familie van Michael Schumacher liet reeds weten dat het juridische stappen tegen ‘Die Aktuelle’ onderneemt. Het Duitse tijdschrift heeft nu echter haard hoofdredacteur Anne Hoffmann ontslagen en biedt haar excuses aan.

“Dit smakeloze en misleidende artikel had nooit mogen verschijnen,” laat de directeur van het weekblad ‘Die Aktuelle’ weten. “Het artikel voldoet op geen enkele manier aan de journalistieke standaard die wij, en onze lezers, verwachten van een uitgeverij als Funke.”

Voorlopig is niet geweten of de excuses en het ontslag van de hoofdredacteur enige invloed hebben op de juridische stappen die de familie Schumacher wou ondernemen.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print