Toto Wolff: “We gaan voluit om de kloof met Red Bull te dichten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks opnieuw een tegenvallend begin van het seizoen ziet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff lichtpuntjes aan de horizon en willen ze bij Mercedes alles op alles zetten om de kloof met Red Bull te dichten.

“Onze fabrieken in Brixworth en Brackley gaan voluit,” aldus Toto Wolff. “Wat je op het circuit ziet is alleen maar het tipje van de ijsberg maar de performance van de wagen en de power unit wordt in deze twee fabrieken bereikt.”

“De mindset is geweldig, de spirit is er en ik zie heel wat buzz. Ik geloof voor de volle 100 procent in onze organisatie want ons perspectief ligt niet altijd bij één raceweekend, zelfs niet bij één seizoen. Het draait rond het proberen opbouwen van onze capaciteiten zodat we over meerdere jaren succesvol zijn terwijl je tegelijkertijd erkent dat je niet ieder seizoen zal winnen want geen enkel team in eender welke sport heeft dat ooit al gedaan.”

Amper drie races ver in het seizoen heeft Red Bull al meer dan twee keer zoveel punten als Mercedes. Toto Wolff blijft echter geloven in het huidige seizoen, al zal Mercedes wel de kloof met Red Bull moeten zien te dichten.

“We weten wat noodzakelijk is om te herstellen. We moeten een steilere ontwikkelingscurve hebben dan Red Bull en we willen strijden voor overwinningen,” blikt de Mercedes-motorsportbaas vooruit. “Red Bull zet de benchmark momenteel.”

“We hebben vertrouwen in ons proces en in onze mensen, er zullen tegenslagen zijn. Maar we willen opnieuw naar boven geraken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print