Christian Horner strooit nog wat zout in de wonde bij de concurrentie: “De grootste wijziging aan onze F1-bolide was de livery!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Red Bull RB19 waarmee Max Verstappen het F1-seizoen domineerde kreeg doorheen het seizoen niet zoveel grote updates. Desondanks domineerde Red bull heel het seizoen op haast ongeziene wijze en dat wou teambaas Christian Horner toch nog eens benadrukken door bij de concurrentie figuurlijk wat zout in de wonde te strooien.

Red Bull domineerde het volledige F1-seizoen op haast ongeziene wijze en veel fans maar ook de concurrerende teams vrezen dat Red Bull ook komend jaar zal blijven domineren. Het feit dat Red Bull zo vroeg zeker was van beide wereldtitels zorgde ervoor dat ze ook erg vroeg hun focus op de ontwikkeling van de wagen voor 2024 konden leggen. Bovendien lijkt de wagen van dit seizoen niet veel grote updates te hebben gekregen.

“De grootste wijziging was onze livery!” grapte Christian Horner toen hem werd gevraagd wat de grootste uitdaging doorheen het seizoen was, al gaf Horner vervolgens wel toe dat verschillende teams doorheen het seizoen een uitdaging vormden.

“Op verschillende momenten tijdens het seizoen hebben we verschillende tegenstanders gehad die het ons moeilijk maakten. Zo begon Aston Martin zeer sterk aan het seizoen.”

“Wanneer je naar Monaco kijkt dan kwam alles neer op de kwalificatie, die ene ronde tijdens de kwalificatie heeft de race bepaald.”

“En recenter was er McLaren dat tijdens de voorbije races een uitdaging werd en we hebben uiteraard ook Ferrari en Mercedes gehad die bij momenten er ook waren.”

“Het is dan ook erg verschillend geweest tijdens het seizoen wie onze tegenstander was. Ik denk dat we zelf bijzonder sterk gepresteerd hebben en een erg hoog niveau van consistentie haalden op verschillende soorten circuits en onder verschillende omstandigheden.”

Uiteindelijk was Ferrari het enige team dat naast Red Bull dit seizoen een race wist te winnen. Carlos Sainz won de GP van Singapore.