Christian Horner uit felle kritiek op Lewis Hamilton na crash Max Verstappen: “Dit is een waardeloze overwinning van een zevenvoudig wereldkampioen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is niet mals voor Lewis Hamilton na diens zege in de GP van Groot-Brittannië waarbij hij Max Verstappen in de eerste ronde van de baan knikkerde.

Lewis Hamilton tikte Max Verstappen aan bij het aansnijden van Copse Corner, een van de snelste bochten van het seizoen, en katapulteerde zo de Nederlander in de bandenmuur. Die kreeg een klap van 51 G-krachten te verwerken maar kwam gelukkig met de schrik vrij.

De wereldkampioen kreeg al vrij snel een straf van tien seconden maar wist uiteindelijk toch voor de achtste keer in zijn carrière zijn thuisrace te winnen. Als het van Red Bull-teambaas Christian Horner afhangt is dit een overwinning zonder inhoud, dat laat hij optekenen na de race.

“Max heeft een een crash meegemaakt van 51 G-krachten. Lewis is een achtvoudig winnaar hier, hij hoeft zulke manoeuvres niet te doen. Dit is onaanvaardbaar,” aldus Horner.

“Ik hoop dat Lewis tevreden is met zichzelf. Hij tikte met zijn wiel in de binnenkant van de bocht en je weet dat je dat niet moet doen. Dat doe je gewoon niet aan de binnenkant van Copse in die omstandigheden.”

“Hij was helemaal niet in de buurt om voorop te liggen. Er was contact, linksvoor en rechtsachter, aan de snelheden die ze daar halen. Het is een van de snelste bochten in het kampioenschap.”

“Lewis heeft meer dan genoeg ervaring om te weten dat dit onaanvaardbaar is. Zoals ik al zei, ik ben erg teleurgesteld dat een rijder van zijn kaliber zo’n manoeuvre doet. Het is gevaarlijk, hij heeft een concurrent in gevaar gebracht. Het zag er wanhopig uit en godzijdank kwam Max er ongeschonden vanaf.”

“Het kan me niet schelen wat Lewis er van vind, kijk gewoon naar je eigen analyse, maak zelf je vergelijkingen. Voor mij is het een overwinning zonder inhoud.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021