Christian Horner verdedigt Sergio Perez: “Dit was een eenmalige uitschuiver”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez finishte de GP van Emilia-Romagna als achtste. Volgens veel buitenstaanders opnieuw een slecht resultaat maar volgens Red Bull-teambaas was dat resultaat niet eens zo’n slecht.

Perez kwalificeerde zich als elfde, wat uiteraard wel ontgoochelend was. De race van Perez was volgens teambaas Christian Horner niet eens zo slecht, ook al finishte de Mexicaan slechts als achtste. Gezien zijn start van op P11 kon er volgens Horner niet echt een veel beter resultaat verwacht worden.

“Onze simulaties vertelden ons voorafgaand aan de race dat P7 het optimale resultaat zou zijn en er gebeurde niets, er waren geen safety cars ofzo,” aldus Horner. “Hij reed een keer door de grindbak en dat heeft hem zo’n zes seconden gekost. Ik denk dat dit het hoogst haalbare was van op de gridpositie die hij had.”

De voorbije weken waren Christian Horner en Helmut Marko vol lof over de prestaties van Sergio Perez. Het tegenvallend raceweekend van Perez in Imola zal volgens Horner geen gevolgen hebben, hij denkt dat het een eenmalige negatieve uitschieter was.

“Ik denk dat het gewoon een uitschuiver was,” aldus Horner. “Hij is altijd goed in Monaco, we zullen zien.”

“Het is een F1-kalender met 24 races. Hij kende een geweldige start van het jaar. Zijn aanpak is zeer sterk. Hij heeft zijn aanpak dit jaar wat veranderd en het resultaat werd deze keer bepaald door de kwalificatie op zaterdag.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print