Opmerkelijke voorspelling over Max Verstappen zijn F1-toekomst: “Hij blijft in 2025 bij Red Bull maar in 2026 …”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Al enige tijd wordt er serieus gespeculeerd over Max Verstappen zijn toekomst. Verstappen wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een vroegtijdig vertrek bij Red Bull maar volgens voormalig F1_piloot Karun Chandhok is er zelfs een bijzondere carrièrewending bij Verstappen mogelijk.

Max Verstappen heeft momenteel een contract bij Red Bull dat tot eind 2028 loopt. Toch lijken er steeds meer aanwijzingen te zijn dat Verstappen dat contract niet zal uitdoen maar eventueel vroeger al Red Bull zal verlaten. Vooral de recente onrust binnen Red Bull alsook de onzekerheid over de performance van de nieuwe ‘Ford-motor’ voor het seizoen 2026 zouden daaraan bijdragen.

Verstappen werd al meermaals in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Mercedes, waar volgend jaar een racezitje vrijkomt omdat Lewis Hamilton naar Ferrari gaat. Toch is er volgens voormalig F1-piloot Karun Chandhok nog een andere mogelijkheid. Volgens Chandhok zou Verstappen in 2026 wel eens voor een jaar langs de zijlijn, een zogenaamd sabbatjaar, kunnen kiezen om te bekijken welk team de nieuwe ingrijpende reglementswijziging het best heeft geïnterpreteerd en benut.

“Steeds meer denk ik dat Max in 2025 bij Red Bull zal blijven,” aldus Chandhok voor de ‘Sky Sports F1 podcast’. “Ik denk dat hij in 2026 een sabbatjaar zal nemen en zal zien wat er gebeurt. Vervolgens kan hij in 2027 gaan naar waar hij wil, niet?”

“Hij zal weggaan, hij heeft het over zijn ambities gehad om Le Mans en andere vormen van racen te doen. Ik denk dan ook dat hij iets in 2026 zal doen, een jaar weg van de F1, zien wie er de nieuwe regels het best heeft benut.”

“Lewis heeft zijn tweejarig contract bij Ferrari voor 2025 en 2026. Verstappen kan dan in 2027 naar Ferrari, maar hij kan ook naar Mercedes of hij kan terugkeren naar Red Bull. Ik denk echt dat het mogelijk is.”