George Russell offert eigen positie op aan Lewis Hamilton: “Ik deed het in het belang van het team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Emilia-Romagna werd George Russell tijdens de slotfase van de race binnengeroepen om een pitstop te maken. Daardoor verloor hij zijn positie aan Lewis Hamilton al bleven de posities voor Mercedes uiteindelijk wel dezelfde. Belangrijker was dat Russell de snelste ronde van de race kon rijen en zo een extra wk-punt kon scoren, erg belangrijk voor Mercedes.

“Als rijder wil je zo hoog mogelijk finishen en heel het raceweekend was ik voor mijn teamgenoot,” zei Russell na afloop van de race in de paddock van Imola. “Ik reed heel de race comfortabel voor hem.”

“Het was uiteindelijk mijn positie opgeven in het belang van het team. Ik verloor de positie aan Lewis maar ik ga om eerlijk te zijn niet mopperen over het verliezen van een zesde plaats.”

Het teambelang primeerde voor Russell en dat wenste hij nogmaals te benadrukken, al beseft hij dat het gewoonweg beter moet.

“Je gaat als team uiteindelijk nooit blij zijn met een zesde en zevende plaats, maar we hebben dat extra punt gescoord,” vertelde Russell tegen ‘Sky Sports F1′. “Dit is waar we nu staan. We bevinden ons wat in niemandsland achter de Ferrari’s en de McLarens en voor het middenveld.”

“We moeten gewoon blijven pushen. Dit weekend hebben we gemaximaliseerd: de wagen was in staat tot P6 en P7, dat is waar we ons kwalificeerden en waar we ook finishten.”

“Iedereen blijft supergemotiveerd, de moraal blijft overeind. Het is echt inspirerend om te zien. Iedereen probeert dit om te doen werken, om te verbeteren. Iedereen in Brackley en Brixworth werkt voluit momenteel.”