Oscar Piastri: “Door gridstraf heb ik minstens naast een podiumplaats gegrepen

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de kwalificatie reed Oscar Piastri de tweede tijd maar door een gridstraf voor het hinderen van Kevin Magnussen moest hij van op P5 aan de race beginnen. Piastri finishte de race uiteindelijk als vierde maar zonder de gridstraf had er ongetwijfeld veel meer in gezeten.

“Om verder naar achter op de grid te moeten starten was de grootste factor vandaag,” vertelde Oscar Piastri gisteren na afloop van de race. “Ik denk dat onze racesnelheid echt goed was. We waren tijdens de eerste stint zeer sterk, we zaten gewoon vast achter Carlos Sainz.”

“Vervolgens pushte ik bij het begin van de tweede stint erg hard om de undercut tegenover hem te kunnen uitvoeren en vervolgens om te proberen Leclerc te krijgen.”

“Deze banden, ze houden er gewoon niet van om te veel gepusht te worden, dus ik worstelde er nadien wat mee, het lijkt alsof Charles iets gelijkaardig meemaakte.”

Piastri blikt desondanks tevreden terug op zijn raceweekend en vooral dat van McLaren in Imola. De nieuwe updates blijven goed presteren en de kloof met Red Bull en Max Verstappen lijkt verder te zijn gedicht.

“Er zijn heel wat positieve dingen en bemoedigende zaken die we van dit raceweekend kunnen meenemen,” aldus Piastri. “Als team staan we er echt. En ik denk persoonlijk dat ik de voorbije twee raceweekends erg sterk heb gepresteerd. Miami voelde als een zeer sterk weekend, ook hier voelde het zeer goed aan. Dit is het hoogst haalbare dat tijdens de race mogelijk was.”

“Ik ben zeer blij, ik heb het gevoel dat ik de voorbije twee raceweekends een goed momentum heb gehad, iets wat ik nog verder wil doortrekken.”

“Als team denk ik dat we op verschillende circuits, onder verschillende omstandigheden, omstandigheden waarin we vroeger problemen ondervonden, getoond hebben dat we kunnen strijden voor overwinningen.”