Max Verstappen was ‘fysiek gebroken’ na de race: “Ik wil pijnstillers en in bed liggen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij mag dan wel de GP van Emilia-Romagna gewonnen hebben, na afloop van de race voelde Max Verstappen zich ‘fysiek gebroken’.

Het was een erg druk en uitputtend weekend voor Max Verstappen. De oefensessies op vrijdag verliepen erg moeizaam en er moest heel wat werk verricht worden om de wagen te verbeteren tegen de kwalificatie. Verstappen veroverde uiteindelijk nipt de pole.

Tijdens zijn vrije tijd nam hij deel van de virtuel 24u van de Nurburgring en vervolgens was er uiteraard de GP van Emilia-Romagna die hij na een intense strijd met Lando Norris met minder dan een seconde voorsprong wist te winnen. Die inspanningen hadden duidelijk zijn tol geëist bij Verstappen die zichtbaar vermoeid en uitgeput was.

“Ik ben eerlijk gezegd echt kapot vanwege de hobbels op de baan,” vertelde Verstappen gisteren na afloop van de race. “Mijn rug, alles doet pijn. Het is niet zozeer de lichamelijke kant maar het was zo hobbelig op het circuit dat ik al na twintig ronden pijn aan mijn rug begon te krijgen.”

“Ik kijk er nu vooral naar uit om in bed te gaan liggen en misschien wat pijnstillers te nemen.”