Frustrerende race voor Carlos Sainz: “Een probleem op de wagen maar de updates lijken te werken”

Ferrari
Ferrari

Voor Ferrari-rijder Carlos Sainz was de GP van Emilia-Romagna een frustrerende race waarbij hij naar verluidt met een probleem op zijn F1-bolide werd geconfronteerd dat Ferrari verder zal moeten onderzoeken.

“Het ontbrak ons vandaag aan veel snelheid,” blikt Sainz terug op zijn race. “Ik ben niet echt blij want na de kwalificatie zagen we dat er iets op de wagen niet werkte zoals verwacht.”

“We hadden ook wat problemen met het benutten van vermogen, tijdens de race was het dan ook schade beperken, zeker na wat we na de kwalificatie zagen.”

“Om eerlijk te zijn ben ik niet blij want heel het weekend was ik wat op achtervolgen aangewezen, enkele tienden te traag, wat niet ideaal is. Dat gezegd zijn, de vijfde plaats en hoe het ging, er lijkt niet veel te zijn gebeurd.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Carlos Sainz zijn eerste stint zou verlengen om Leclerc bij te benen en de aanvallen van Piastri af te wenden. Gezien de evolutie van de race en de dreiging van Mercedes werd beslist om slechts drie ronden na Piastri ook te pitten, een strategie die uiteindelijk niet heeft geloond.

“Er waren tijdens de race wat problemen waardoor ik werd tegengewerkt, zeker tijdens de eerste stint, het is iets dat we zullen moeten bekijken,” aldus Sainz. “Het was een race waarin ik worstelde en ik hield niet echt van de inconsistenties, ik worstelde daar op de baan.”

Volgens Sainz vielen zijn problemen echter niet toe te schrijven aan de updates die Ferrari het voorbije raceweekend op de SF-24 introduceerde.

“Nee, het kwam niet door de upgrades,” aldus Sainz. Het is iets dat we grondig zullen moeten bestuderen en ik ben er zeker van dat we een oplossing zullen vinden.”

“Het enige dat ik kan zeggen is dat wanneer het rijdersveld zich zo dicht bij elkaar bevindt, één of twee tienden tussen de rijders van de top vijf, dat dan ieder ding telt en het voelt aan alsof we tijdens het weekend niet het beste uit ons pakket gehaald hebben en dat we ons moeten focussen op Monaco.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print