Christian Horner verduidelijkt ‘uitspraak’ over Sergio Perez zijn toekomst: “Het is onze intentie om met hem in 2024 te racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Enkele weken geleden liet teambaas Christian Horner verstaan dat het de ‘intentie’ was van Red Bull om in 2024 met Sergio Perez door te gaan. Horner probeerde daarmee de geruchten over een eventueel aan de kant schuiven van Perez de kop in te drukken maar die namen vervolgens alleen maar toe waardoor hij zich nu genoodzaakt ziet om zijn ‘uitspraak’ te verduidelijken.

“Ik heb er absoluut alle vertrouwen in dat Checo volgend jaar onze rijder zal zijn,” antwoordde Horner na het sterk raceweekend van Perez in Brazilië toen hem werd gevraagd of er nu geen twijfels meer zijn over een eventueel vervangen van Perez in 2024. “Het duidelijk plan, en daardoor ook de duidelijke intentie, is dat we met hem willen doorgaan.”

Horner werd vervolgens nogmaals gevraagd wat hij dan met ‘intentie’ bedoelde.

“Het is gewoon ruis van buitenaf. Binnen het team is alles duidelijk,” aldus Horner. “Ik heb er alle vertrouwen in en het is duidelijk dat Checo volgend jaar onze rijder is. We hebben de rijders bij AlphaTauri bevestigd, we hebben onze rijders bij Red Bull, zo willen we in 2024 racen.”

“Mocht er iemand geblesseerd geraken ofzo, dat zijn omstandigheden die we niet onder controle hebben,” besloot Horner die ook de geruchten dat indien Perez niet tweede eindigde in het kampioenschap dat hij dan plaats zou moeten maken. 

“We zullen hem alle mogelijke steun geven om als tweede te finishen maar het is niet zo dat als hij niet tweede eindigt dat hij dan buiten ligt.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023