Pierre Gasly over samenwerking met Esteban Ocon: “Hij zal me niet uitnodigen voor een etentje maar dat is oké”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Toen Pierre Gasly besloot om AlphaTauri te verlaten en naar het Alpine F1 team te gaan wachtte hem daar een oude rivaal uit zijn jeugdjaren. Ondanks de incidenten uit het verleden verloopt de huidige samenwerking echter goed.

“Ik wist dat het niet eenvoudig zou zijn,” vertelde Gasly tijdens de ‘Beyond The Grid’ podcast. “Maar tegelijkertijd wist ik dat we meer volwassen waren geworden.”

“Ik ken Esteban al zeer lang, ik weet dan ook hoe we werken. Ik maakte me wat zorgen over hoe hij me zou verwelkomen en met mij zou samenwerken.”

“We hebben verschillende persoonlijkheden. We zijn twee verschillende karakters maar uiteindelijk denk ik dat we erg goed samenwerken. Ik denk dat we onze verantwoordelijkheid begrepen.”

Daarmee is er veel veranderd met vroeger want toen ze allebei in de karting en de junior-raceklassen reden kwam het meermaals tot incidenten tussen hen beide. Ook bij Alpine kwam het al eens tot een aanrijding maar zonder dat het tot grote vijandigheid tussen hen beide kwam, al was het wel erg dat in Australië Ocon en Gasly tegen elkaar reden en crashten.

“Eerlijk gezegd, dat was erg zwaar,” aldus Gasly, die wel toegeeft dat hij en Ocon een eerder formele samenwerking hebben.

“We brengen niet veel tijd met elkaar door. Maar wanneer we naar het circuit gaan dan zijn we aan het werk. We zijn volwassen, verantwoordelijk en we presteren. Op het vlak van onze werkrelatie is het erg formeel tussen ons beide.”

“Maar dat is uiteindelijk het enige dat ik kan vragen, ik wil gewoon competitief zijn. ik weet dat Esteban me niet zal uitnodigen voor een etentje maar dat is oké voor mij.”