Daaraan had de F1 niet gedacht: “Racen in Las Vegas bij zeer lage temperaturen wordt een uitdaging, we gaan spektakel krijgen!”

@F1LasVegas - Twitter
@F1LasVegas - Twitter

Binnen een week vindt de GP van Las Vegas plaats maar pas nu lijken ze bij de Formule 1 te beseffen dat ze toch wel in de fout zijn gegaan met het bepalen van de plaats op de F1-kalender. Volgens voormalig sportief directeur Ross Brawn zal het in Las Vegas te koud zijn voor de F1-bolides.

Las Vegas ligt te midden een woestijn en dergelijk klimaat zorgt toch wel voor extra uitdagingen. Overdag is het bloedheet maar ’s nachts zeer koud en laat nu net de GP van Las Vegas een ‘nachtrace’ zijn waardoor het er erg koud zal zijn.

De kwalificatie vindt om middernacht lokale tijd plaats terwijl de race om 22u ’s avonds van start gaat. Erg laat en daardoor dus ook erg koude temperaturen. Er worden temperaturen verwacht van amper enkele graden en dat zijn uiteraard geen ideale omstandigheden om F1-bolides te laten racen. 

Ook de Formule 1 lijkt dat nu plots te beseffen. Ross Brawn, die ondertussen de FOM heeft verlaten maar bij de initiële gesprekken met Las Vegas wel mee aan tafel zal, laat verstaan dat niemand bij de F1 blijkbaar erbij had stilgestaan dat het in november erg koud is in Las Vegas.

“Het enige waar we initieel niet aan gedacht hadden, maar waar de bandenfirma goed mee is omgegaan, is dat het zeer koud is ’s nachts,” aldus Brawn tegenover ‘talkSPORT’. “Dus wanneer de race plaatsvindt, wat zaterdagnacht is, dan zal de temperatuur waarschijnlijk richting drie à vier graden gaan.”

“Het kan dan ook zeer koud zijn en dan is het uiteraard een uitdaging om de wagens bij deze temperaturen goed te laten functioneren.”

“De bandenleveranciers hebben goed werk verricht om banden te maken die daar goed mee overweg kunnen.”

“Er wachten ons zeker en vast enkele uitdagingen die we nog nooit gehad hebben maar ik denk dat het spectaculair zal worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023