Christian Horner: “Wat Max Verstappen met Hamilton deed was gewoon hard racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Brazilië viel er bij Mercedes-motorsportbaas heel wat verontwaardiging te bespeuren omdat Max Verstappen niet bestraft werd. Red Bull-teambaas Christian Horner was het daar duidelijk niet mee eens en laat verstaan dat Verstappen gewoon hard racete tegenover Hamilton.

Alles draait ronde het inhaalmanoeuvre van Lewis Hamilton op Max Verstappen tijdens ronde 48. Daarbij probeert Hamilton buitenom voorbij te gaan aan Verstappen maar de Nederlander reageert door breed te sturen en samen met Hamilton gaat hij naast de baan.

Volgens sommigen een duidelijk voorbeeld vaan ‘het naast de baan forceren van een andere rijder’, volgens anderen gewoon mooi spektakel en hard racen. Christian Horner is uiteraard die laatste mening toegedaan.

“Het waren gewoon twee rijders die hard aan het racen waren en Lewis probeerde buitenom te gaan,” aldus de Red Bull-teambaas tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Max ging diep en ze gingen vervolgens allebei breed naast de baan, het zou dan ook onfair geweest zijn om dat te bestraffen.”

“Als het andersom was geweest dan had ik verwacht dat mijn sportief directeur zijn beklag over zou doen maar ik zou niet verwachten dat er verder iets van komt.

Horner werd vervolgens gevraagd of het manoeuvre van Verstappen op zich sowieso niet bestraft zou moeten worden, maar de Red Bull-teambaas wilde duidelijk van geen bestraffing weten.

“Een bestraffing waarvoor? Er werd geen voordeel uit gehaald en er was ook geen contact. Ik vond het gewoon twee rijders die bijzonder hard tegen elkaar aan het race waren,” aldus Horner.

“Ik denk dat de stewards de juiste beslissing hebben genomen. We hebben het in het verleden zo vaak gezegd dat we de rijders moeten laten racen, dat dit de mentaliteit hoort te zijn. Volgens mij hebben ze dan ook de juiste beslissing genomen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022