McLaren: “Geruchten over een overname door Audi zijn totaal onjuist”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren laat in een officiële mededeling op haar website weten dat de geruchten dat het bedrijf zou overgenomen zijn door Audi volledig onjuist zijn.

Vandaag kwam de website ‘Autocar’ met het nieuws naar buiten dat de overname van McLaren door Audi rond was en dat de Duitsers daarmee de volledige controle zouden hebben over zowel de afdeling die straatauto’s produceert als de raceafdeling.

Maar in een officiële mededeling op de website van McLaren laat het Britse automerk weten dat die geruchten totaal onjuist zijn.

“McLaren Group is op de hoogte van een bericht in de media waarin wordt beweerd dat het bedrijf is verkocht aan Audi. Dit is volstrekt onjuist en McLaren probeert het verhaal te laten verwijderen.”

“McLaren’s technologiestrategie heeft altijd voortdurende besprekingen en samenwerkingen met relevante partners en leveranciers, waaronder andere autofabrikanten. Er is echter geen verandering opgetreden in de eigendomsstructuur van de McLaren Group.”

Toch betekent dit waarschijnlijk niet het definitieve einde van het verhaal tussen McLaren en Audi. De plannen van de Volkswagen-groep om in de Formule 1 te stappen zijn na de bestuursvergadering vorige week naar verluid almaar concreter geworden. Momenteel wordt er nagedacht over de beste strategie om dat aan te pakken met de verschillende merken die de groep rijk is.

De keuze zou volgens ‘motorsport.com’ vallen op McLaren in samenwerking met Audi of op Red Bull en Porsche. Een combinatie van McLaren met Porsche zou moeilijk vallen omdat beide merken zich met hun straatauto’s op dezelfde markt concentreren.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>McLaren Group statement.</p>&mdash; McLaren (@McLarenF1) <a href=”https://twitter.com/McLarenF1/status/1460227006289915908?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 15, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022