Red Bull maakt zich zorgen: “Zo’n Mercedes-motor in jaren niet gezien, het ziet er niet goed uit voor het kampioenschap”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Red Bull hebben ze tijdens de GP van Brazilië een serieuze tik geïncasseerd. Dr. Helmut Marko is enorm onder de indruk van wat Mercedes met de motor van Lewis Hamilton heeft gedaan en ziet zelfs het verdere verloop van de F1-titelstrijd bijzonder pessimistisch in.

“Hamilton heeft de race op de rechte stukken gewonnen. Max was in de middelste sector gemiddeld zo’n twee tot drie tienden sneller, hij heeft alles geriskeerd en moest op de limiet rijden,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Sky’. “Dat vergt natuurlijk veel van de banden maar het was de enige mogelijkheid om op de rechte stukken niet opgevreten te worden.”

“Wat we vreesden is gebeurd,” vertelt Helmut Marko tegenover ‘ORF’. “Het is duidelijk dat een motor een enorme snelheidsontwikkeling heeft ondergaan. Misschien hebben ze de allerbeste motor en natuurlijk is de motor ook nieuw. Dat weten we en het tegen deze combinatie opnemen was gewoonweg onmogelijk. Op de rechte stukken heeft Lewis telkens enorm veel goedgemaakt.”

Marko ziet de huidige situatie zeer pessimistisch in. Hij hoopt dat hij mis is maar vreest dat de laatste drie races van het seizoen bijzonder moeilijk zullen worden.

“Zo’n motor hebben we de voorbije jaren bij Mercedes niet meer gezien, toch niet voor zover ik me kan herinneren,” aldus Marko.

“Ongelooflijk! En het is alleen de motor van Hamilton. Al de andere motoren presteren op een normaal niveau. Mercedes heeft een meesterwerk afgeleverd, zo’n raket die ze nog in de beslissende fase van het kampioenschap gebouwd hebben.”

Red Bull heeft naar verluidt al overleg gepleegd met motorpartner Honda maar ook daar zitten ze met de handen in het haar.

“We hebben er het raden naar. We hebben de ingenieurs van Honda er reed bijgehaald. We willen graag weten hoe dit mogelijk is. We kunnen dat met de Honda-motor niet compenseren.”

Volgens Marko zou een nieuwe interne verbrandingsmotor normaal voor zo’n 4 tot 7 extra pk moeten zorgen maar bij Hamilton zou er sprake zijn van zo’n 20 pk extra.

“Als het zo verder gaat dan ziet het er voor het kampioenschap niet meer goed uit. Ik vrees ervoor, we moeten reeds beginnen hopen dat het tot de laatste race duurt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022