Christian Horner: “We gaan met Sergio Perez eens een goed gesprek voeren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Sergio Perez was Qatar opnieuw een raceweekend om snel te vergeten. Perez moest opnieuw duidelijk onderdoen voor Max Verstappen en volgens teambaas Christian Horner zal er een goed gesprek plaatsvinden met Perez.

Op zaterdag crashte Perez tijdens de sprintrace, iets waaraan hij weinig kon doen. Tijdens de kwalificatie liep het echter al grondig mis voor Perez en ook tijdens de race op zondag liep Perez meermaals tegen een tijdstraf aan voor het niet respecteren van de baanlimieten. Ondanks verschillende tijdstraffen slaagde Perez er na een start vanuit de pitlane toch in om net in de punten te finishen.

Volgens teambaas Christian Horner moet Sergio Perez echter duidelijk zijn niveau verbeteren en Red Bull wil hem in de mate van het mogelijke daarin ondersteunen.

“Ik denk dat we met Checo eens goed samen moeten zitten want we weten waartoe hij in staat is en hij komt momenteel niet eens in de buurt van dat vormpeil,” aldus Horner. “Hij moet echt dat vormpeil opnieuw weten te vinden om zijn tweede plaats in het kampioenschap te behouden.”

“Het was dan ook frustrerend dat hij tijdens het raceweekend slechts één wk-punt wist te behalen. Zelfs al startte hij vanuit de pitlane, volgens mij was er de mogelijkheid om heel wat punten te behalen.”

Perez zal volgens Horner moeten proberen om tijdens de komende races, waaronder zijn thuisrace in Mexico, proberen om zoveel mogelijk punten te behalen en zo zijn tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen.

“We zullen hem zoveel mogelijk proberen te steunen want er is een triple-header op komst. Er vallen ook tijdens de sprintraces enorm veel punten te behalen,” aldus Horner.

“We weten allemaal waartoe Checo in staat is en we willen hem steunen om zich terug in die positie te bevinden waar hij, zelfs nog maar van in Monza geleden, hij als tweede na Max wist te finishen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023